Persoonlijke details

Kandidaat
Geboortedatum
22-02-1976

Opleidingen

01-09-2000 -
Rechten
01-09-1996 -
HEAO

Werkervaring

01-02-2015 - heden
Jurist

Vanuit de uitvoeringsorganisatie ondersteun ik als jurist de examencommissie van de Beroepsopleiding Advocaten. Met een team van juristen onderhouden we intensieve contacten met de leden van de examencommissie, toetsbeoordelaars en advocaat-stagiaires. Bij inkomende bezwaarschriften ben ik verantwoordelijk voor de behandeling daarvan. Ik organiseer hoorzittingen en ben, bij deze hoorzittingen, als voorzitter aanwezig. Aan het einde van de procedure stel ik de (concept) besluiten op. Uiteraard zie ik toe op een goede voortgang zorg ik voor een tijdige afhandeling van de bezwaren. In beroepsprocedures schrijf ik de processtukken en vertegenwoordig ik de examencommissie bij de bestuursrechter. Ook in hoger beroepsprocedures schrijf ik de processtukken en vertegenwoordig ik de examencommissie bij de Raad van State. In voorkomende gevallen verricht ik ook andere werkzaamheden ten behoeve van de Beroepsopleiding Advocaten. Denk aan het beoordelen van (concept)toetsen en het optimaliseren van de werkprocessen.

01-09-2003 - 01-01-2004
Projectcoƶrdinator vacaturekatern

Op verzoek van juridische uitgeverij Ars Aequi heb ik vacaturestromen binnen Hogescholen en Universiteiten in kaart gebracht. Dit leverde belangrijke input voor een door mij te ontwerpen vacaturekatern bij het vaktijdschrift Ars Aequi. De opdracht is, binnen de gestelde tijd, afgerond met een concrete opzet van een vacaturekatern.

15-01-2003 - 01-04-2015
Jurist

Binnen deze functie had ik een zeer actieve (proces)praktijk. Ik adviseerde particulieren en ondernemers, voornamelijk op het gebied van arbeidsrecht. Onderhandelen, corresponderen en het inschatten van (proces)kansen was een belangrijk onderdeel van dit werk. Wanneer een procedure gewenst was dan vertegenwoordigde ik mijn klanten bij de rechtbank, het UWV of een bezwaarcommissie. Het schrijven van processtukken en het procederen (zittingen) was dan ook een belangrijk onderdeel van dit werk. Als ervaren jurist was ik mede verantwoordelijk voor het inwerken, opleiden en begeleiden van junior juristen. Voor de meer ervaren juristen organiseerde (en gaf) ik trainingen, bijvoorbeeld een training over het omgaan met diverse digitale (juridische) systemen. Gezien de intensieve contacten met diverse partijen is binnen dit werk veel aandacht besteed aan persoonlijke vaardigheidstrainingen. Denk aan trainingen op het gebied van omgaan met lastige personen, effectief onderhandelen, stresshantering, persoonlijke effectiviteit en alternatieve geschilbeslechting (mediation).